ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАБІ зупинила будівництво на двох резонансних об'єктах Києва та Одеси

Щодо підрядника і проєктувальника складено протоколи.

ДАБІ зупинила будівництво на двох резонансних об'єктах Києва та Одеси
Фото: kremenchug.ua

Держархбудінспекція зупинила будівництво на резонансному об'єкті на Платонівському провулку в Києві, а також анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт на 13-й станції Великого Фонтану в Одесі.

Про це повідомляється на сайті ДАБІ.

"Кадрові зміни, які зараз відбуваються в структурних підрозділах Держархбудінспекції, спрямовані не тільки на впорядкування дозвільних процедур, але і на зупинення будівельного свавілля в населених пунктах. Тому зміна керівництва в деяких територіальних органах ДАБІ вже зрушила з місця питання щодо низки скандальних об'єктів будівництва, на які неодноразово звертала увагу громадськість. Активісти били на сполох, однак отримували від органу державного архітектурного будівельного контролю лише відписки про неможливість знайти забудовника, недопущення посадових осіб на об'єкт тощо", - зазначив в.о. голови ДАБІ Олександр Строкач.

За його словами, сьогодні ситуацію вдалося змінити. За результатами позапланової перевірки Департамент ДАБІ в м. Києві видав припис про призупинення будівельних робіт на відомому киянам будмайданчику в Платонівському провулку Солом'янського району. Крім того, Держархбудінспекцією анульовано дозвіл на резонансне будівництво житлового комплексу на 13-й станції Великого Фонтану в Одесі.

Так, під час перевірки будмайданчика в Платонівському провулку інспектором Держархбудінспекції були виявлені порушення в організації будівельних робіт і в розробленні проєктної документації. Зокрема, в проєкті на будівництво не забезпечена можливість проїзду пожежних машин до житлового будинку і доступ пожежників з автодрабин і автопідйомників в будь-яку квартиру або приміщення. А це, своєю чергою, - серйозні ризики для майбутніх жителів і людей, що перебувають в сусідніх будівлях.

Тому щодо підрядника і проєктувальника складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, видано приписи про усунення порушень. Приписом головного інспектора будівельного нагляду від 2 жовтня 2019 року будівельні роботи на об'єкті зупинено. Зараз вживаються заходи щодо притягнення суб'єктів містобудування до встановленої законодавством відповідальності.

Щодо будівництва житлового комплексу на 13-й станції Великого Фонтану в Одесі. Місцевий орган містобудування та архітектури повідомив, що не видавав містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки. Це стало підставою для анулювання Держархбудінспекцією дозволу на виконання будівельних робіт за вказаною адресою.

"Сьогодні здійснюється рішуче перезавантаження Держархбудінспекції - як кадрове, так і в підходах до виконання своїх функцій з нагляду і контролю. Тому Держархбудінспекція зосередиться на вжитті реальних заходів щодо недопущення незаконних забудов по всій Україні", - підсумував Строкач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram