ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну намагалися ввезти чотири тонни контрабандного одягу під виглядом секонд-хенду

Вартість затриманого вантажу - близько 12 млн гривень.

В Україну намагалися ввезти чотири тонни контрабандного одягу під виглядом секонд-хенду
Фото: dpsu.gov.ua

На пункті пропуску "Ягодин" на кордоні з Польщею виявили партію нової брендового одягу, яку намагалися ввезти в Україну під виглядом дитячого секонд-хенду.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

За документами, у причепі вантажівки "Рено" з Бельгії везли гуманітарний вантаж (переважно для дітей): іграшки, зимовий одяг, сорочки, парасольки тощо. Усі речі значилися як такі, що були у вжитку. Їх направляли на адресу одного з київських благодійних фондів.

Після огляду вантажівки прикордонники зрозуміли, що її вміст не відповідає заявленому у документах. З кузова вивантажили близько 4 тонн нового товару: сорочки, штани, спідниці - майже 8 тис. одиниць товарів понад сотні найменувань.

Вартість затриманого вантажу становить близько 12 млн гривень.

Фото: dpsu.gov.ua

Щодо керівника фірми відправника складено протокол про порушення митних правил (ст. 483 МКУ). За таке порушення Митний кодекс передбачає конфіскацію товару і штраф у розмірі повної вартості вилученого.

Фото: dpsu.gov.ua

Одночасно на Львівщині у пункті пропуску "Рава-Руська" була схожа спроба контрабанди. Туди теж прибула вантажівка, нібито з "секонд-хендом", а насправді - з новим одягом.

Нагадаємо, раніше на пункті пропуску "Ягодин" прикордонники та представники митної служби запобігли спробі контрабандного ввезення з Польщі 860 кг сиру. Водій сховав його в автобусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram