ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Львова через аварійну посадку літака загинуло п'ятеро осіб (Оновлено)

Двох постраждалих після операцій вже перевели в палати, ще один досі у важкому стані.

Фото: facebook/Головне управління ДСНС України у Львівській області

На відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Львів", здійснив аварійну посадку транспортний літак Ан-12. Про це на фейсбуці повідомляє ДСНС.

Фото: facebook/Головне управління ДСНС України у Львівській області

Фото: ДСНС

Літак належить авіакомпанії Ukraine Air Alliance, він виконував рейс з іспанського міста Віго до Львова.

"4 жовтня о 7:10 у Службу порятунку "101" надійшло повідомлення, що під час заходу на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту "Львів" зник з радара транспортний літак Ан-12", - йдеться у повідомленні.

О 7:29 один з членів екіпажу вийшов на зв'язок і повідомив, що літак Ан-12 здійснив аварійну посадку. О 7:46 літак Ан-12 знайдено на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги.

Загорянь не спостерігається. Проводиться вивільнення екіпажу з пошкодженого літака. Від ДСНС залучено 41 людину з особового складу та 7 одиниць спецтехніки.

Оновлення. Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у себе на фейсбуці, що в результаті аварійної посадки загинуло три людини, троє важко травмовані, ще двох осіб шукають рятувальники. Пізніше міністр повідомив, що кількість загиблих зросла до п'яти осіб.

Фото: Владислав КриклійФБ

Криклій також зазначив, що на борту літака було 7 членів екіпажу і один чоловік, який супроводжує вантаж.

Фото: zaxid.net
Фото: zaxid.net
Фото: zaxid.net
Фото: zaxid.net

"Попередньо, аварійна посадка здійснена у зв'язку із закінченням пального. Розпочато розслідування", - повідомив Криклій.

Оновлення 11:04 Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що двох постраждалих направили у 8-у міську клінічну лікарню Львова, ще одного постраждалого намагаються звільнити з літака.

Фото: Андрій СадовийФБ

"Інтерфакс-Україна" повідомляє, що заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в ефірі каналу "112 Україна" сказав, що аварійна посадка була здійснена через помилку пілота або через брак пального.

"Зараз розглядається дві версії. Перше - це те, що скінчилося пальне, друге - це помилка пілота, тому що літак виходив не на візуальний захід, а на інструментальний. Тому те, що була погана погода - а там насправді був дуже сильний туман під Львовом, - воно не впливає. Зараз усі обставини розслідуються", - сказав Лавренюк.

За його даними, літак перевозив 10 тонн вантажу.

Оновлення 13:33 "Громадське" повідомляє, що троє потерпілих перебувають у важкому стані. Двох вже прооперували у міській лікарні Львова №8, ще одного оперують.

"Зараз двох пацієнтів прооперовані і вони залишаються у відділенні невідкладної допомоги. Одного пацієнта ще оперують. Його стан важкий, він вимагає найбільше хірургічних втручань. У перших двох пацієнтів скелетні травми, перелом ключової кістки, перелом кісток тазу з вивихом, третій пацієнт має численні пошкодження, черепно-мозкову травму, забій грудної клітини і тазу, відкритий перелом кінцівки", - розповів заступник головного лікаря лікарні.

За даними лікарів, потерпілі є жителями Запоріжжя, Києва і Вінниці.

Оновлення 20:44. ТСН назвала імена загиблих і постраждалих в авіакатастрофі.

Серед загиблих - командир Віталій Степаненко, Маєвський Ігор, який був помічником командира, а також Кузьменко Юрій - штурман, Завадюк Ігор - бортовий технік і Кириленко Володимир - радіооператор.

Серед тих, хто вижив і вже прооперований, два інженери - Шахов Олег і Амелькін Андрій, а також ще один бортовий технік Корякін Андрій. За їхнє життя зараз борються лікарі. Відомо, що всі врятовані були в носовій частині літака.

Один постраждалий, якого доставили з місця авіакатастрофи в лікарню, досі перебуває у важкому стані. Двох інших перевели в палати, передає hromadske.

Львівські рятувальники оприлюднили відео ліквідації наслідків авіакатастрофи. Воно опубліковане на сайті ДержНС.

Нагадаємо, у червні у Києві біля спортивної бази "Святошин" літак Ан-2 здійснював аварійну посадку на воду. Двоє з трьох членів екіпажу були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram