ГоловнаСуспільствоЖиття

Шамана, який хотів "виганяти Путіна", визнали неосудним

Шаман і його адвокат мають намір провести власну незалежну експертизу.

Шамана, який хотів "виганяти Путіна", визнали неосудним
Александр Габышев (справа) на пути в Москву
Фото: Youtube

Якутського шамана Олександра Габишева, який прямував пішки до Москви "виганяти Путіна", експертиза визнала неосудним. Про це повідомила Meduza.

За словами його адвоката Ольги Тимофеєвої, вона і її підзахисний ознайомляться з результатами експертизи найближчим часом. Після цього вони мають намір провести власну експертизу за участю незалежних експертів

"Вважаємо, що в рамках амбулаторної експертизи і в умовах браку часу неможливо зробити достовірний і вичерпний висновок про ступінь осудності підслідного", - зазначила адвокат.

Нагадаємо, житель Якутська Олександр Габишев у березні цього року влаштував піший похід до Москви, щоб провести "обряд вигнання Путіна". Чоловік вважає президента РФ породженням темних сил, з яким по силу впоратися тільки шаману. З початку подорожі він пройшов близько 3 тис. км і привернув безліч послідовників.

20 вересня його затримали на трасі "Байкал" у Бурятії, після чого відправили до психіатричної лікарні. Повідомляли, що йому проведуть діагностику, яка "ґрунтується на бесіді, уточненні історії життя і хвороби".

21 вересня Габишева відпустили під підписку про невиїзд, а 22 вересня у РФ затримали його чотирьох прибічників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram