ГоловнаСуспільствоПодії

Одного з провідних лікарів інституту Шалімова затримали за вимагання

Спочатку лікар вимагав від пацієнта 40 тисяч доларів.

У Києві правоохоронці викрили завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки інституту ім. Шалімова Олега Котенка на отриманні хабаря розміром у 22 тисячі доларів за проведення операції на печінці та проходження курсу післяопераційної реабілітації. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Попередньо встановлено, що спочатку пацієнт передав затриманому дві тисячі доларів, однак лікар вимагав 40 тисяч доларів. В результаті правоохоронці затримали Котенка в момент отримання 22 тисяч доларів.

Окім того, у службовому кабінеті лікаря правоохоронці вилучили 64 550 долларів, майже 9 тис. гривень, а за місцем проживання фігуранта - понад 13 тис. доларів і 7 300 євро.

Проводяться невідкладні слідчі дії, в тому числі тривають обшуки, допити свідків з метою встановлення всіх обставин правопорушення.

Лікаря затримали за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Умані СБУ затримала чиновників на вимаганні хабара розміром у $400 за дозвіл на торгівлю і встановлення банерів у районі проведення Рош Ха-Шана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram