ГоловнаСуспільствоВійна

В ЄС отримали рекомендації з опрацювання віз жителям ОРДЛО

Рекомендації дозволять ідентифікувати російські паспорти, видані жителям ОРДЛО.

В ЄС отримали рекомендації з опрацювання віз жителям ОРДЛО
Фото: znaj.ua

Єврокомісія і Європейська служба зовнішніх дій розіслали державам-членам ЄС і країнами Шенгенської зони, які не входять до ЄС, рекомендації щодо опрацювання віз, які видають жителям ОРДЛО. Про це інформує УП з посиланням на повідомлення Єврокомісії.

Інструкція доповнює висновки Євроради від 20 червня 2019 року і запити держав-членів ЄС надати вказівки щодо ідентифікації та не визнання паспортів, які видає російська сторона жителям ОРДЛО.

Інструкція містить набір однакових критеріїв, покликаних допомогти консульствам держав-членів союзу встановити фактичне місце проживання власників російських паспортів, а також докладну інформацію про те, як опрацьовувати заяви на отримання візи жителями тимчасово окупованих районів Донбасу з паспортами РФ.

Набір критеріїв у розісланих інструкціях допоможе консульствам держав-членів ЄС ідентифікувати російські паспорти, видані жителям ОРДЛО. "Вони можуть послужити основою для політики невизнання, яка буде застосовуватися державами-членами при здійсненні їх виключної компетенції", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 1 травня вийшов путінський указ, яким надається право на спрощений порядок отримання громадянства РФ жителям ОРДЛО. В середині липня паспорти отримала перша група жителів ОРДЛО. Країни ЄС, Канада і США заявили, що не визнаватимуть паспорти, видані таким чином.

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявляв, що спрощена процедура видачі російських паспортів в ОРДЛО не викликала очікуваного ажіотажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram