ГоловнаСуспільствоПодії

В Умані СБУ затримала чиновників на вимаганні хабара на святі хасидів

Чиновники вимагали $400 за дозвіл на торгівлю і встановлення банерів у районі проведення Рош Ха-Шана.

У Черкаській області СБУ затримала керівника і старшого інспектора одного з комунальних підприємств Умані, які вимагали хабар у іноземця під час святкування іудейського Нового року. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фото: СБУ

Оперативники встановили, що чиновники вимагали від іноземця $400 за дозвіл на безперешкодну торгівлю і встановлення банерів у районі проведення іудейського свята Рош Ха-Шана. Правоохоронці затримали зловмисників біля робочого місця під час отримання хабара.

Фото: СБУ

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) КК України. Зараз вирішується питання про повідомлення фігурантів про підозру у вчиненні злочину й обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 26 вересня повідомляли, що у Житомирській області СБУ викрила головного інженера Новоград-Волинського відділення АТ "Житомиргаз", який, вимагаючи хабара від місцевого жителя, незаконно відключив від газопостачання цілу вулицю Житомира. Потерпілий випадково пошкодив газову трубу на своїй ділянці, оскільки газівники не попередили про її наявність, а чиновник оцінив  "закриття" цього питання у 12 тисяч гривень хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram