ГоловнаСуспільствоЖиття

"Ні капітуляції!": У Києві проходить акція проти "формули Штайнмаєра"

Аналогічні акції пройшли також в інших містах України.

Фото: Макс Требухов

У центрі Києва проходить акція "Ні капітуляції!" проти погодження владою "формули Штайнмаєра".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Макс Требухов

Люди зібралися на Майдані Незалежності близько 19:00. Вони виступають проти надання особливого статусу окупованих територій Донбасу, проти амністії бойовиків і за проведення виборів на території ОРДЛО, але тільки після повної деокупації.

"Ми - не мовчазне стадо, якому можна нав'язати "русскій мір" під соусом "потрібно просто припинити стріляти". Ми хочемо миру внаслідок перемоги, а не за сценарієм Кремля. Ми пам'ятаємо мільйони людей, яких Росія змусила покинути рідний дім і переселитися. Нам боляче через 10 тис. цивільних, яких вбила російська агресія. Ми нагадуємо, що більш ніж три тисячі бійців віддали своє життя за Україну, а не капітуляцію", - йдеться у заяві організаторів акції у фейсбуці.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Після мітингу на Майдані протестувальники попрямували до Офісу президента.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Аналогічні акції пройшли і в інших містах України.

Напередодні, ввечері 1 жовтня, націоналісти провели акцію проти підписання "формули Штайнмаєра", назвавши її "попереджувальною".

Нагадаємо, 1 жовтня українська делегація Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі погодила "формулу Штайнмаєра" в Мінську. Президент Володимир Зеленський пояснив положення "формули Штайнмаєра" і пообіцяв, що Україна ніколи не погодиться проводити вибори, якщо на Донбасі перебуватимуть "будь-які війська".

2 жовтня, після того, як вся опозиція і соцмережі вибухнули гучними звинуваченнями після згоди керівництва України на "формулу Штайнмаєра", Зеленський поспіхом приїхав у Раду. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Президент помітно нервував".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram