ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські силовики провели обшук у будинку й кафе кримськотатарського активіста Ільвера Аметова

Це вже дев'ятий оперативно-розшуковий захід у закладі цього року.

Російські силовики провели обшук у будинку й кафе кримськотатарського активіста Ільвера Аметова
Фото: Эскендер Ганиев

У місті Судак в окупованому Криму російські силовики провели обшук у будинку й кафе кримськотатарського активіста Ільвера Аметова. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

"У закладі, що належить Ільверу Аметову, здійснювалася позапланова перевірка обігу, реалізації, зберігання товарів, які не відповідають вимогам, - розповів адвокат Назім Шейхмамбетов. - Це був оперативно-розшуковий захід, огляд у рамках дослідчої перевірки за підозрою в скоєнні злочину передбаченого статтею 280, 282.1, 282.2 і 238 КК РФ. По суті кримінальної справи немає, але є перевірка. З практики - усі обшуки, які проводили співробітники ЦПЕ, - все проводилося в рамках подібних перевірок, - додав адвокат Назім Шейхм амбетов".

Власник кафе, Ільвер Аметов, каже, що це вже дев'ятий оперативно-розшуковий захід у закладі цього року.

"Спочатку вони зайшли до мене додому і вилучили кілька експонатів з мого домашнього музею: наган тридцятих років, багнет-ножі, зброю часів Великої вітчизняної війни, - каже Аметов. - Я куточок хотів зробити, у музеї воно все іржаве, непридатне. Потім ми поїхали в кафе, приїжджаю, а вони вже тут обшук проводять. Перевернули все, забрали кілька пляшок алкоголю. У нас в кафе сьогодні планувалося закриття сезону, хотіли з персоналом відсвяткувати. Ось, відсвяткували".

За словами Аметова, співробітники ФСБ склали протокол вилучення і пішли: "Підписувати документи я відмовився". Крім товару й експонатів, в Ільвера Аметова вилучили його посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу, а також посвідчення члена Меджлісу Сервера Бальбека - дядька депутата Держдуми РФ Руслана Бальбека на експертизу.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram