ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала ексспівробітника МВС, який проводив фінансові операції на 100 млн гривень для "ЛНР"

Підозрюваний переводив у готівку і переказував гроші, обмінював валюту і поповнював мобільні рахунки.

Служба безпеки України в Запоріжжі затримала колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ за підозрою в проведенні фінансових операцій на загальну суму понад 100 млн гривень для терористичного угруповання "ЛНР". Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фото: СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік у 2015 році добровільно вступив у сьому окрему мотострілкову бригаду 2-го армійського корпусу "Народної міліції" терористичної організації "ЛНР", де займав посаду фінансиста її фінансово-економічної служби.

Фото: СБУ

Використовуючи низку оформлених на своє ім'я платіжних карток банківських установ України, він проводив фінансові операції в інтересах окупантів. Підозрюваний переводив у готівку і переказував гроші з тимчасово окупованої території Луганської області і назад, обмінював валюту, поповнював мобільні рахунки.

Отримані гроші бойовики легалізували через багаторазові перекази між картковими рахунками фізичних осіб для переведення їх у готівку.

"Встановлено, що значна частина доходів від протиправної діяльності безпосередньо надходила до ватажків незаконного збройного формування і використовувалася для закупівлі паливно-мастильних матеріалів, оргтехніки, військового обладнання, ремонту бойової техніки", - зазначає СБУ.

Контррозвідники СБУ отримали інформацію, що підозрюваний планує прибути на територію Запорізької області з особистих питань і затримали його.

Під час обшуків за місцями тимчасового перебування підозрюваного в Запоріжжі правоохоронці вилучили документи й інші докази, що підтверджують його протиправну діяльність, зокрема платіжні картки та оргтехніку, а також посвідчення старшого лейтенанта фінансово-економічної служби "ЛНР".

Фото: СБУ

Затриманому оголошено підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, 26 вересня ДБР затримало прикордонника, який працював на "народну міліцію ЛНР".

Житель Луганської області впродовж 2014 року входив до складу незаконного збройного формування "народна міліція ЛНР". Потім він повернувся на підконтрольну Україні територію і почав працювати в Держприкордонслужбі. Слідство перевіряє інформацію про можливі контакти підозрюваного з представниками терористичної організації "ЛНР" і передачу її членам інформації розвідувального характеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram