ГоловнаСуспільствоЖиття

Верховний суд скасував усі рішення на користь Насірова

Справу Насірова передадуть до Антикорупційного суду.

Верховний суд скасував усі рішення на користь Насірова
Фото: Без Табу

Касаційний адміністративний суд Верховного суду скасував усі рішення, які було прийнято на користь ексглави Державної фіскальної служби Романа Насірова, тепер ним займатиметься Антикорупційний суд. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Засідання тривало близько 8 годин. Були розглянуті усі клопотання Насирова. Як зазначають у Центрі протидії корупції, рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

"Дворічна історія про "церемоніальні функції" нарешті закінчилася. Тепер Насірова чекає повноцінний судовий розгляд кримінальної справи проти нього в Антикорупційному суді", - підкреслив рішення суду юрист Андрій Савін.

Нагадаємо, Насірова звільнили 31 січня 2018 року у зв'язку з наявністю у нього британського громадянства. 3 березня детективи НАБУ повідомили його про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Насірову інкримінують неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та нанесення збитків державі на 2 млрд гривень.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вимогу сторони захисту почали 7 грудня 2017 року зачитувати повний текст обвинувального акту, що складається з 774 сторінок. Глава САП Назар Холодницький говорив, що зачитування обвинувального акту може затягнутися на два роки. Окрім того, у САП вважають, що Насіров взагалі може залишитися без запобіжного заходу.

У травні цього року Насіров самостійно просив передати його справу до Антикорупційного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram