ГоловнаСуспільствоЖиття

Дубілет заявив, що перепис населення обійдеться в 5 мільярдів гривень

"Найефективніше і простіше буде зробити так званий електронний перепис населення".

Дубілет заявив, що перепис населення обійдеться в 5 мільярдів гривень
Фото: Сергей Нужненко

Відповідно до проєкту Держслужби статистики, бюджет перепису населення України становить 5 мільярдів гривень. Про це повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет під час конференції щодо антикорупційних заходів, передає "Укрінформ". 

"Зараз говорять про те, що настав час зробити ще один перепис населення. Мені недавно в проєкті Держстату принесли дані про бюджет цього перепису, він становить 5 мільярдів гривень, і я розумію, що ефективніше і простіше буде зробити так званий електронний перепис населення", - підкреслив Дубілет.

Він також припустив, що перепис можна замінити створенням єдиного реєстру українців за допомогою об'єднання 6-7 різних реєстрів, в яких "заховані" базові дані про громадян.

Нагадаємо, в червні 2019 року представник президента в Раді Руслан Стефанчук оцінював проведення всеукраїнського перепису населення в 4 млрд гривень.

У вересні директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова заявляла, що пробний перепис населення будуть проводити в Бородянському районі Київської області та Оболонському районі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram