ГоловнаСуспільствоЖиття

РНБО не знайшла підстав для введення санкцій проти NewsOne і "112 Україна"

"Українське законодавство дозволяє вводити санкції проти юросіб-резидентів винятково в разі їх причетності до терористичної діяльності".

РНБО не знайшла підстав для введення санкцій проти NewsOne і "112 Україна"
Заседание СНБО (архивное фото)
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони не виявила підстав для введення санкцій проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

Про це йдеться у відповіді РНБО на запит "Українських Новин".

Відзначено, що постанову Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року з ініціативою ввести санкції проти телеканалів РНБО розглянула 19 березня поточного року.

"У зв'язку з тим, що українське законодавство дозволяє вводити санкції проти юросіб-резидентів винятково у разі їх причетності до терористичної діяльності, РНБО доручила Службі безпеки України провести відповідну перевірку зазначених у постанові компаній (ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Новий формат ТВ" і ТОВ "Аріадна ТВ"). Службою безпеки фактів, що підтверджують участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано", - йдеться у відповіді РНБО.

Таким чином, підстав для введення санкцій немає.

Нагадаємо, 8 липня СБУ закликала РНБО ввести санкції проти телеканалів NewsOne і "112 Україна" відповідно до постанови Ради від 4 жовтня 2018 року. Парламент просив застосувати відносно телеканалів такі обмеження, як блокування активів, анулювання ліцензій, заборона використання радіочастотного ресурсу України, а також запобігання виведенню капіталів за кордон.

Окрім того, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти бенефіціарів власників телеканалу NewsOne за підозрою у фінансуванні тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram