ГоловнаСуспільствоПодії

Колишній херсонський віцегубернатор Рищук побив депутата райради

Бійка сталася на сільському святі в Олешківському районі.

Колишній херсонський віцегубернатор Рищук побив депутата райради
Пострадавший депутат
Фото: facebook.com/vlasov.oleksandr

Колишній заступник голови Херсонської ОДА, депутат Херсонської облради Євген Рищук увечері 22 вересня побився з депутатом Олешківської районної ради Романом Чухаловим.

Про це йдеться у фейсбуці депутата Дніпровської райради Херсона Олександра Власова, який їздив на місце події.

"Я працював, забезпечуючи музичний супровід у селі Саги. Під закінчення вечора стався інцидент зі знайомим мені чоловіком, Євгеном Рищуком. Він був на святі, мав слово, вітав усіх тут у Сагах. Після того, як свято майже добігло кінця, він підійшов до мене, викликав на розмову і почав кулаками просто без попередження бити. Один удар у перенісся і в голову. Я впав, метелики в очах. Отямився від того, що Євген Миколайович сидить на мені і його з мене знімають", - розповів йому потерпілий.

За словами Власова, між Чухаловим і Рищуком із весни 2018 року існує конфлікт.

"Рищук формував більшість із депутатів в Олешківській райраді. Це йому треба було, щоб через депутатів вирішувати свої справи з відмивання бюджетних коштів. Роман на той момент працював з дружиною в УВС, і він відмовився від пропозиції Рищука. Після цього Рищук звернувся до Ігоря Павловського , щоб той допоміг звільнити з УВС Чухалова з дружиною, щоб ті через безробіття погодилися на участь у корупційних схемах Рищука. Але це не спрацювало, Чухалов не погодився і після звільнення створювати більшість під Рищука. Зараз працює, організовуючи концерти в районі. Ось через це в них конфлікт, який вчора переріс у банальне побиття", - стверджує Власов.

На сайті поліції Херсонської області йдеться, що близько 23:30 із села Саги надійшов дзвінок на лінію 102 про те, що в місцевому будинку культури 42-річний чоловік ударив 37-річного жителя райцентру Олешки. Імена фігурантів бійки не вказані, але їх вік збігається з Рищуком і Чухаловим.

Євген Рищук (праворуч) на сільському святі
Фото: facebook.com / Євген Рищук
Євген Рищук (праворуч) на сільському святі

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 - умисне легке тілесне ушкодження.

Нагадаємо, що навесні 2019 року Рищук покинув посаду заступника голови ОДА у зв'язку зі справою про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Її облили кислотою в центрі Херсона 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні.

Батько Гандзюк заявляв, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з головою Херсонської облради Владиславом Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і його заступником Євгеном Рищуком.

Правоохоронні органи затримали тільки Мангера і заявили, що на Гордєєва і Рищука доказів немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram