ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики не виконують зобов'язань щодо ремонту моста в Станиці Луганській

Українська сторона продовжує ремонтно-відновлювальні роботи.

Бойовики не виконують зобов'язань щодо ремонту моста в Станиці Луганській
Фото: https://www.facebook.com/pressjfo.news

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації фіксує невиконання незаконними збройними формуваннями Російської Федерації зобов'язань, покладених на них в рамках розведення сил в Станиці Луганській. Про це повідомили у штабі ООС

"Незаконні збройні формування РФ не виконали взяті на себе зобов'язання щодо демонтажу фортифікаційних споруд на ділянці розведення №1, а саме, не виведено особовий склад, який здійснює постійне чергування у формі зразка РФ з нарукавними нашивками синього кольору, так званого СЦКК і не прибрано фортифікаційну споруду безпосередньо на мосту", - заявили в штабі.

Зазначається, що Україна зі свого боку продовжує ремонтно-відновлювальні роботи мосту через річку Сіверський Донець.

Зокрема, співробітники "Укртрансміст" проводять роботи в районі 7, 8 опори лівого боку моста з укладення бетонних плит під фундамент тимчасового моста, установки металоконструкцій під опори тимчасового моста і роботи з посилення полотна технологічної дороги від правої частини моста.

"Станично-Луганський райавтодор" встановлює тросові огорожі.

Також українська сторона забезпечує безпечний перехід жителів окупованої території на підконтрольну українському уряду. На місці працюють волонтери та представники Червоного Хреста.

Нагадаємо, міст через річку Сіверський Донець біля Станиці Луганської - єдиний пункт пропуску в Луганській області, який веде на окуповану Росією територію. Рух транспорту по мосту, який був підірваний на початку 2015 року, зараз неможливий. Піший перехід організований через тимчасові дерев'яні сходи і настили.

Влітку 2019 року міст у Станиці Луганській почали ремонтувати. Були демонтовані фортифікаційні споруди і почалося розмінування.

Міст у Станиці Луганській планують відкрити після ремонту до 27 листопада 2019 року. До 11 жовтня планується встановити тимчасову обхідну переправу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram