ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області відбулися зіткнення між поліцією і активістами, що блокували вагони з російським вугіллям (оновлено)

До поліції доправили 28 осіб на чолі із Семенченком.

У Львівській області відбулися зіткнення між поліцією і активістами, що блокували вагони з російським вугіллям (оновлено)
Фото: скриншот из видео

У Львівській області на залізничній станції Соснівка, де активісти третій тиждень блокують вагони з російським вугіллям, відбулися зіткнення.

У поліції в суботу повідомили, що "намагаються переконати правопорушників припинити беззаконня", а в разі відмови "будуть змушені вжити заходів поліцейського примусу".

З опублікованого очевидцями відео видно, що правоохоронець жорстко поводиться з чоловіком, кладе його на землю, б'є палицею і надягає наручники. Інший силовик намагався закрити це від камери.

На сайті обласної поліції повідомляється, що за фактом блокування вагонів з вугіллям на станції Соснівка відкрили кримінальне провадження.

«У Сокальське відділення поліції сьогодні, 21 вересня, надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Селець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим завдають істотний фінансовий збиток підприємству», - вказано в повідомленні поліції.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу.

На місце події прибув глава Нацполіції Львівської області Василь Віконський.

Як повідомляє ZAXID.net, активісти, серед яких ветерани АТО, заблокували 64 вагони з вугіллям на станції Соснівка на початку вересня. Протестувальники влаштували цілодобове чергування до з'ясування походження вантажу. Директор збагачувального підприємства, куди їхали вагони, за словами активістів, не приховує, що вугілля російського походження.

Оновлення. Унаслідок сутичок для встановлення осіб були затримані 28 чоловік, повідомила пресслужба поліції. У фейсбуці колишнього народного депутата Семена Семенченка йдеться, що він серед затриманих.

Постраждали вісім поліцейських, одному з них, 38-річному старшому сержантові, знадобилася госпіталізація.

"З огляду на те, що питання переросло в політичну площину, звертаюся до місцевої влади та керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала колії, тепер ви повинні знайти вирішення проблеми. Запрошені до поліції громадяни будуть встановлені, порушники - оштрафовані, і всіх їх відпустять", - сказав полковник Віконський.

Фото: lv.npu.gov.ua

Фото: lv.npu.gov.ua
 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram