ГоловнаСуспільствоЖиття

Ексспівробітника МВС, який очолив силовиків "ДНР" у Донецьку, засудили до 10 років

Вирок винесено заочно.

Ексспівробітника МВС, який очолив силовиків "ДНР" у Донецьку, засудили до 10 років
Экс-сотрудника МВД, возглавившего силовиков "ДНР" в Донецке, приговорили к 10 годам
Фото: Facenews.ua

Димитрівський міський суд Донецької області заочно засудив до 10 років в'язниці з конфіскацією майна колишнього співробітника МВС, який після початку окупації очолив силовий блок «ДНР» в Донецьку. Про це повідомили в прокуратурі Донецької області.

"51-річний житель Донецька, будучи працівником Головного управління МВС України в Донецькій област й порушивши присягу співробітника правоохоронних органів України, знехтував своїми службовими обов'язками і не переїхав після окупації Донецька терористичною організацією «ДНР» на контрольовану українською владою територію і в березні 2015 став активно співпрацювати з терористами, зайнявши пост так званого начальника Донецького міського управління МВС «ДНР»", - йдеться в повідомленні.

Спільник терористів керував діяльністю так званих «органів поліції ДНР» у Донецьку, зокрема, координував питання про затримання громадян та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

За скоєння особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України, чоловікові призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

З огляду на те, що на допити до слідчого спільник бойовиків не з'являвся, вирок винесено заочно.

Нагадаємо, суд заарештував взятого в полон на Світлодарській дузі кулеметника "ДНР". 24-річний житель Горлівки воював проти ЗСУ три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram