ГоловнаПолітика

Пристайко виступив за відновлення торгівлі з окупованим Донбасом

"Чому ми не можемо продавати туди наші товари?"

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко виступив за повернення українських продуктів у магазини на тимчасово окупованих територіях Донбасу і пообіцяв виплату пенсій жителям цих територій. Про це міністр сказав в інтерв'ю "Європейській правді".

Пристайко заявив, що не має на увазі скасування економічної блокади, адже передумовою для скасування є повернення підприємств: він запропонував розмежовувати "блокаду підприємств" і "поставки товарів щоденного споживання" для громадян України, які живуть по той бік лінії зіткнення.

"Навіть з точки зору економіки, чому ми не можемо продавати туди наші товари? Нехай на полицях стоїть ряжанка з українським прапором, а не російським або білоруським, правда?" - сказав Пристайко.

Пристайко зазначив, що для цього необхідне відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України.

"Зараз ми готуємося замінити наказ про список товарів, які людям дозволено перевозити через лінію зіткнення, списком того, що заборонено перевозити. Це обов'язково буде зроблено, але для цього потрібні певні кроки - тому що зараз діє так звана блокада, введена рішенням РНБО, і змінити її повинне інше рішення РНБО", - розповів міністр.

Нагадаємо, в липні цього року Кабінет Міністрів України вже спростив порядок перевезення товарів через лінію розмежування на Донбасі, склавши список заборонених до провезення продуктів і предметів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram