ГоловнаСуспільствоЖиття

Слідство наполягатиме на арешті "мінера моста" Белька без альтернативи застави

Дії колишнього військового кваліфіковано як хуліганство.

Слідство має намір клопотати в суді про безальтернативне утримання під вартою для колишнього військового Олексія Белька. Про це повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко на своїй сторінці у фейсбуці.

Йдеться про утримання під вартою терміном 60 днів без альтернативи внесення застави.

Шевченко також опублікував відео, на якому Белько збиває один з поліцейських безпілотників, які використовувалися під час спецоперації.

За його словами, Белько три роки, з 2014 по 2017 рік, прослужив в АТО снайпером у 8 полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій і відкривав вогонь по двох поліцейських спостережних дронах з турецької гладкоствольної рушниці Hatsan Escort. Один з безпілотників вартістю кілька десятків тисяч гривень був збитий і впав у Дніпро.

Нагадаємо, вдень 18 вересня Белько на автомобілі заблокував рух на мосту Метро в Києві і погрожував його підірвати. Чітких вимог до уряду або конкретних осіб він не висував. Через кілька годин він здався поліції.

Після затримання в поліції повідомили, що не висуватимуть проти Белька звинувачення в підготовці теракту, інцидент перекваліфікували в хуліганство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram