ГоловнаСуспільствоПодії

В Ужгороді затриманий вистрибнув з вікна 4 поверху міськвідділу поліції

ДБР розслідує можливе перевищення службових повноважень правоохоронцями.

В Ужгороді затриманий вистрибнув з вікна 4 поверху міськвідділу поліції
Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань розслідує можливе перевищення службових повноважень правоохоронцями міського відділення Ужгорода, де затриманий чоловік вистрибнув з четвертого поверху.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

За попередньою інформацією, 13 вересня поліцейські забрали у відділок двох громадян. Один з них вистрибнув з вікна службового кабінету четвертого поверху будівлі, у результаті чого отримав тілесні ушкодження. Зараз перебуває на стаціонарному лікуванні.

У разі доведення провини правоохоронцям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: ГБР

Як повідомляє медіапроєкт "Ґрати", про тортури в поліції повідомив правозахисник Олександр Пересоляк, який виклав у фейсбуці відео, на якому двоє чоловіків - Ігор Гарматій і Іван Буков - розповіли, що були затримані за підозрою в крадіжці. За словами Гарматія, у відділенні їх почали бити, домагаючись визнання провини.

"Івану пощастило менше, за його словами, йому вибили зуби битою і робили «ластівку», через що він знепритомнів. Після цього прикували наручниками до батареї. Як сказав Ваня: він розстібнув наручники і вистрибнув з 4 поверху міськвідділу", - написав Пересоляк. У результаті в Букова розрив селезінки і сечового міхура, переломи обох рук і зміщення тазу, за повідомленням ДБР, він перебуває в клініці.

У поліції Закарпатської області "Ґратам" повідомили, що з вікна ніхто не стрибав, але службове розслідування проводять. На час слідства з посади усунено керівника Ужгородського міського відділу поліції Віталія Мацолу.

Нагадаємо, в серпні в Києві під час обшуку підозрюваний у зберіганні наркотиків вистрибнув з 10 поверху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram