ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області затримано розшукуваного Інтерполом мафіозі "Самвела Донецького"

Разом із ним затримано його 58-річну супутницю і двох найближчих виконавців.

У Полтавській області затримано розшукуваного Інтерполом мафіозі "Самвела Донецького"
Фото: npu.gov.ua

У Полтавській області правоохоронці затримали членів етнічного злочинного угруповання і його ватажка, уродженця Грузії, відомого як "Самвел Донецький".

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Як розповів перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль, лідер угруповання розшукувався Інтерполом за скоєння умисного вбивства у Вірменії. В Україні в 1990-х роках він очолював ОЗУ в Донецькій області (зокрема в Макіївці), а пізніше його вплив поширився на територію Запорізької та Полтавської областей. Банда Самвела Донецького "засвітилася" і в Київській області, а також в Одесі.

Учасники угруповання "спеціалізувалися" на рекеті, викраденні людей, торгівлі зброєю, погрозах, фізичних розправах і замовних убивствах, а також на пограбування банків. Зловмисникам інкримінують скоєння злочинів, передбачених шістьма статтями Кримінального кодексу.

Фото: npu.gov.ua

"Обвинувачений у вимаганні з тортурами у складі і на чолі злочинної групи, Самвел потрапив за ґрати на 14 років і був етапований в Західну Україну. Завдяки зв'язкам у потрібних органах домігся переведення в Запорізьку область. Згодом опинився на волі раніше від належного терміну. На збуті героїну він знову був затриманий, але відбувся лише "відсидкою" в СІЗО протягом 3,5 років. У 2015 році лідер ОЗУ разом зі своїми бойовиками "прогримів" на всю Україну, здійснюючи злочин за злочином", - розповів Коваль.

Він також зазначив, що правоохоронцям стало відомо про те, що "верхівка" кримінального світу винесла Самвелу "вирок" - страта, і той переїхав у сусідній регіон, а місце проживання перетворив на "фортецю, обладнану всіма можливими засобами захисту".

60-річного організатора злочинної групи, його 58-річну супутницю і двох найближчих виконавців затримали. Проведено понад 50 санкціонованих обшуків за місцем проживання цих та інших фігурантів кримінального угруповання. Вилучено вогнепальну і холодну зброю, автомобілі, гроші, наркотики.

Нагадаємо, 2 серпня в Запоріжжі у дворі власного будинку було вбито кримінального авторитета "Петрика".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram