ГоловнаСуспільствоПодії

Банду, яка вбила директора Caparol, підозрюють також у вбивстві начреклами Київського метрополітену

Сімом особам оголошено підозри.

Банду, яка вбила директора Caparol, підозрюють також у вбивстві начреклами Київського метрополітену
Фото: Полиция Киевской области

Поліцейські у вересні затримали сімох підозрюваних, організаторів і виконавців замовних убивств топменеджера компанії Caparol і начвідділу реклами КП "Київський метрополітен".

Про це повідомив у фейсбуці голова Нацполіції Київської області Андрій Небитов.

Він нагадав обставини резонансних злочинів, а також розповів про проведені правоохоронцями заходи, в результаті яких були затримані підозрювані.

"Отже, вересень 2016. У селі Крушинка Васильківського району сталося резонансне вбивство директора компанії Caparol. Убивство було явно замовним, оскільки потерпілому напередодні неодноразово погрожували. Навіть на ранковій пробіжці він був з травматичним пістолетом. Але це не допомогло. Його розстріляли вранці з вогнепальної зброї. Тоді слідчі й оперативники збирали речові докази, аналізували мотиви злочину, з'ясовували можливих причетних, але, на жаль, цього не вистачило", - нагадав Небитов.

Він зазначив, що робота слідчо-оперативної групи не припинялася протягом 2017-2018 років. Тоді правоохоронцям вдалося повністю встановити процес підготовки злочину, виконання та приховування слідів і знищення речових доказів.

"Але не було головного - підозрюваних, не вистачало якоїсь деталі, можливо, через втрату часу", - зазначив голова Нацполіції області.

У січні 2019 року в Києво-Святошинському районі сталося ще одне вбивство - начальника відділу реклами Київського метрополітену.

"Розслідування показало, що вбивство готували заздалегідь і це не вулична бійка, а добре спланований злочин. Велика кількість оперативно-розшукових заходів і негласних слідчих дій протягом майже дев'яти місяців дозволила вийти на злочинну організацію, учасники якої спеціалізувалися на вчиненні особливо тяжких злочинів насильницького характеру", - повідомив Небитов.

За його словами, аналізуючи зібрані матеріали, стало зрозуміло, що підготовка, вчинення і приховування слідів злочину ідентичні з убивством у 2016 році.

Небитов також зазначив, що вже під час відпрацювання учасників банди правоохоронці отримали неспростовні докази їхньої причетності до цього злочину.

"Вересень 2019. Кримінальна поліція, слідчі, спецпризначенці спільно з прокуратурою Київщини провели 21 обшук. Вилучено зброю, боєприпаси, кошти, документи, жорсткі диски та інше. Сімох підозрюваних, організаторів і виконавців затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу. Їм оголошено підозри за створення злочинної організації та вчинення двох умисних убивств, скоєних на замовлення. Максимальне покарання - довічне ув'язнення", - додав голова Нацполіції Київської області.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що поліція розкрила вбивство директора "Капарол Україна" трирічної давності. Повідомляли також, що затримані злочинці, ймовірно, причетні до ще одного, недавнього замовного вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram