ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові вперше відбулася ДТП за участю електросамоката

Патрульна поліція закликає внести зміни у правила дорожнього руху, тому що статус такого виду транспорту не визначено.

У Львові вперше відбулася ДТП за участю електросамоката
Фото: facebook.com/lvivpolice

У Львові вперше сталася дорожньо-транспортна пригода за участю електросамоката.

Про це повідомила пресслужба патрульної поліції в фейсбуці.

Аварія сталася на вулиці Дзиндри між автомобілем Marcedes-Benz і електросамокатом. В результаті зіткнення постраждав 36-річний власник самоката. Його госпіталізували.

"На цей час законодавець не визначився з юридичним статусом електросамокатів, тому їх не можна зарахувати ні до пішоходів, ні до велосипедів, ні до транспорту теж. Тобто їх не можна зарахувати до жодної категорії", - відзначили в поліції.

"Тому патрульна поліція рекомендує в першу чергу власникам таких новомодних засобів пересування насамперед подбати про власну безпеку і пам'ятати, що вони - теж учасники дорожнього руху, хоча і з невизначеним статусом. Подбайте про свою безпеку, як це роблять велосипедисти: шоломи, наколінники тощо. Також не забувайте подавати сигнали іншим учасникам дорожнього руху про свої маневри", - додали правоохоронці.

Водіїв патрульні закликали дотримуватися безпечної дистанції, поскільки власники таких засобів пересування як електросамокати не захищені.

Також управління патрульної поліції Львівської області просить законодавців звернути увагу на цю ситуацію і внести відповідні зміни в правила дорожнього руху.

Нагадаємо, у Франції з вересня 2019 року заборонена їзда по тротуарах на електричних самокатах. Згідно з планами уряду, порушників штрафуватимуть на 135 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram