ГоловнаСуспільствоВійна

Міністр оборони і голова Генштабу відвідали передові позиції на всій лінії зіткнення на Донбасі

Загороднюк і Хомчак відвідали Донецьку і Луганську області.

Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Міністр оборони Андрій Загороднюк і начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак відвідали район проведення операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у фейсбуці.

У Донецькій області командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко ознайомив делегацію із ситуацією в районі проведення операції, а також загалом у регіоні.

Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Кравченко підкреслив, що оголошене з 21 липня перемир'я "мало позитивні наслідки" виключно на початковому етапі.

"У перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже удвічі. Однак уже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій на добу, в окремих випадках до 20 і більше. Усього з оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції понад 500 разів, з них 80 - із забороненого озброєння", - зазначив він.

Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Також Кравченко додав, що факти порушень режиму припинення вогню з боку окупаційних військ свідчать про їх провокаційний характер і спроби викликати вогонь у відповідь.

Загороднюк ознайомився зі структурою, із завданнями, які стоять перед особовим складом підрозділів операції Об'єднаних сил. Він також обговорив із головами Донецької і Луганської обласних державних адміністрацій актуальні питання, які потребують негайного вирішення.

"Протягом перебування в районі проведення ООС Загороднюк, Хомчак і Кравченко відвідали близько десятка передових позицій підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що "нормандська четвірка" готова допомогти Росії знайти легкий шлях для відступу з окупованих територій України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram