ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові вперше пройшов Марш рівності

Противники Маршу рівності лягали на дорогу і кидалися яйцями.

Фото: https://kh.vgorode.ua

У центрі Харкова одночасно відбулися Марш рівності і Марш за традиційні цінності. Про це повідомляє Громадське.

"Акції стартували на Площі Свободи. Учасників Маршу рівності, який проходив в рамках «ХарьковПрайд», відокремили ряди правоохоронців та автобусів", - йдеться в повідомленні.

Кілька супротивників Маршу рівності лягли на землю перед колоною. Учасники маршу просто обійшли їх.

Фото: https://hromadske.ua

Всього на Марш рівності вийшли близько 2 тисяч осіб, на альтернативну ходу - близько 500 людей.

Через деякий час після старту учасники ходи за традиційні цінності почали кидати в учасників Маршу рівності яйця, зокрема потрапили в кореспондентку «Громадське.Харків».

Фото: https://kh.vgorode.ua

За інформацією поліції, до охорони порядку залучили 2500 правоохоронців, в тому числі особовий склад з інших регіонів України - спецназівців, підрозділи ТОР і курсантів Харківського університету внутрішніх справ.

Фото: https://kh.vgorode.ua

Після завершення ходи учасники Маршу рівності роз'їхалися на метро і автобусах.

Начальник поліції Харківської області Валерій Сокуренко заявив, що правоохоронці не отримали жодного звернення про порушення порядку під час акцій.

Оновлення. Увечері в неділю прес-служба Національної поліції повідомила, що у зв'язку з подіями, які відбувалися навколо Маршу рівності, розпочато два кримінальні провадження.

Перше пов'язано з масовою бійкою на вулиці Римарській, де праворадикали з "Фрайкора" зіткнулися з поліцією. Сімнадцять людей забрали в Шевченківський райвідділ поліції.

У зв'язку з тим, що під час конфлікту постраждали двоє співробітників поліції (один був госпіталізований з опіками очей від сльозогінного газу), розпочато провадження за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Друга справа стосується нападу радикалів на юнака в парку Шевченка. Інцидент кваліфікували за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Ще на одного юнака склали адміністративний протокол за ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство). Він кидався камінням у людей на Сумській вулиці.

Нагадаємо, Харківська міська рада та мер Геннадій Кернес заявляли про намір звернутися до суду, щоб перешкодити проведенню Маршу рівності. Однак пізніше передумали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram