ГоловнаСуспільствоПодії

Під час будівництва залізничного підходу до Керченського мосту загинув робітник

Одному з постраждалих вдалося врятуватися.

Під час будівництва залізничного підходу до Керченського мосту загинув робітник
Фото: МОСТ

В залізничному тунелі на під'їздах до Керченського мосту у п'ятницю, 13 вересня, стався обвал. Під завалами опинилися дві людини, одна з яких незабаром загинула. Про це пише "Крим.Реалії" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Загибель робітника в тунелі підтвердила фірма-забудовник.

"За фактом загибелі робітника 13 вересня на майданчику будівництва керченського залізничного підходу уповноваженими структурами проводиться перевірка. З родичами загиблого співробітника зв'язалися, їм буде надана вся необхідна допомога", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одному з постраждалих вдалося врятуватися.

Офіційних повідомлень про подію на сайтах так званих МНС, МВС і МОЗ анексованого Криму немає.

Нагадаємо, Росія почала укладати рейки на мосту через Керченську протоку з боку окупованого Криму в квітні цього року. Влітку 2018 року будівництво залізничного сполучення почали в Краснодарському краї. Окупанти повідомляли, що залізниця по мосту і підходи до неї запрацюють в грудні 2019 року.

Рух по мосту відкрили в травні 2018 року. Восени Міністерство у справах тимчасово окупованих територій повідомило про помітне зміщення моста на декількох ділянках. Командувач військово-морських сил України Ігор Воронченко заявив, що Керченський міст можуть зруйнувати підводні течії та рух льоду з Азовського моря в Керченську протоку.

Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку Путін заявив відразу після анексії Криму - в березні 2014 року. Україна проводить екологічну експертизу щодо будівництва Керченського мосту , щоб ініціювати суд на міжнародному рівні. Крім того, в серпні повідомлялося, що Україна готує позов до РФ у зв'язку зі збитками портів через Керченський міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram