ГоловнаСуспільствоЖиття

Через горіння торфовищ під Харковом скасували заняття в школі і дитсадках

Загрози поширення вогню на полігон немає, але місцеві жителі задихаються від диму.

Через горіння торфовищ під Харковом скасували заняття в школі і дитсадках
Фото: Чугуевский горсовет

На військовому полігоні в Башкирівці (Харківська область) продовжують горіти окремі осередки торфовищ. Ситуація на полігоні контролюється, загрози поширення вогню на територію складів ракетно-артилерійського озброєння немає. Про це повідомила міська голова Чугуєва Галина Мінаєва, пише місцеве видання "Харків Тудей".

За даними Чугуївської міськради, рівень забруднення повітря не відповідає санітарним нормам. Через це з 13 до 16 вересня включно призупинено навчальний процес у Клугино-Башкирівській школі, дитячому садку №2, таку саму рекомендацію отримав дитячий сад "Веселочка" при військовій частині в Башкирівці.

За інформацією представника регіонального медіацентру Міноборони Віталія Саранцева, до 19:00 12 вересня вдалося загасити приблизно 30% торфовищ (до одного гектара).

"Через сильну задимленість місцевості точний масштаб погашених ділянок визначити важко. Вогонь не поширюється. Роботи з гасіння почали о 6:00. Кількість особового складу та техніки, задіяних у гасінні, залишається незмінною: 70 людей, 14 пожежних машин і інженерна техніка: БАТ- 2, ІМР-2, ГПМ-54", - повідомив Саранцев.

За даними ДСНС, для гасіння пожежі залучають вертоліт Мі-8, який зробив 28 скидів води.

Нагадаємо, тління торфовищ турбує жителів Чугуївського району третій тиждень. Торфовища розташовані на території полігону 92-ї бригади в Башкирівці, дим застилає околиці Чугуєва, Вільшанки, запах гару вечорами відчувають навіть жителі околиць Харкова - Східного і району ХТЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram