ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві зареєстровано лише 30 хостелів, інші працюють нелегально, - КМДА

За скаргами місцевих жителів відомо про 233 незаконні хостели.

У Києві зареєстровано лише 30 хостелів, інші працюють нелегально, - КМДА
Фото: www.oseli.com

У Києві лише 30 хостелів працюють легально і платять усі податки і збори. Реальної кількості хостелів, які працюють без реєстрації, в КМДА немає. Про це напередодні заявила заступник голови КМДА Марина Хонда, повідомляє пресслужба відомства.

"Питання проблемних хостелів у Києві стоїть дуже гостро. В Україні досі немає чіткого законодавчого визначення поняття "хостел". Тільки 30 таких закладів працюють на законних підставах. На сьогодні, за підрахунками районів на підставі скарг мешканців, нам відомо, що в Києві 233 хостели працюють нелегально. Але скільки їх існує насправді - сказати доволі важко", - зазначила Хонда.

Проблема нелегальних хостелів полягає не тільки в тому, що вони не платять податків і туристичного збору. Існують випадки, коли хостел розташований у будинку, де не встановлені лічильники, тому платити за комунальні послуги доводиться всім жителям будинку. Крім того, вони не відповідають санітарним нормам і працюють з численними порушеннями, які заважають мешканцям будинків.

Для вирішення проблеми адміністрація має намір створити спецгрупу, яка повинна буде виявляти такі хостели і припиняти їх діяльність.

Нагадаємо, в серпні під час пожежі в готелі-хостелі "Токіо Стар" в Одесі загинули 9 осіб. Розслідування встановило, що в закладі були серйозні порушення пожежної безпеки, але інспекторів ДСНС не допустили до перевірки. Підозри в службовій халатності висунули двом співвласникам хостелу і старшому адміністратору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram