ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила шахрая, який представлявся співробітником спецслужби і вимагав гроші

Підозрюваний вимагав від лікаря $50 тис. за те, що той нібито брав хабарі і незаконно торгував ліками.

В Одеській області СБУ затримала підозрюваного у вимаганні 50 тис. доларів за допомогою підробленого посвідчення співробітника спецслужби. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

З квітня цього року підозрюваний вимагав 50 тис. доларів від лікаря-травматолога Одеської міської лікарні. Чоловік використовував підроблене посвідчення співробітника СБУ, муляж вогнепальної зброї і показував підроблені документи, які нібито підтверджують отримання лікарем хабарів і незаконну торгівлю ліками.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці задокументували, як фігурант справи отримував 3 тис. доларів, і затримали його в передмісті Одеси під час отримання чергового траншу в розмірі 500 тис. гривень.

Фото: ssu.gov.ua

У рамках кримінального провадження чоловікові повідомили про підозру в злочинах за ч. 4 ст. 189 (вимагання) і ч. 2 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу, його затримано до рішення суду.

Нагадаємо, в серпні в Івано-Франківській області співробітники СБУ викрили "кримінального авторитета" на систематичному вимаганні великих сум грошей від представників комерційних структур.

Уродженець Калуша штучно створював приводи для "вибивання" псевдоборгів з підприємців. У разі несплати грошей зловмисник погрожував комерсантам насильством і фізичною розправою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram