ГоловнаСуспільствоЖиття

Діяльністю Зеленського задоволений 71% українців, - опитування

Понад 90% опитаних підтримали зняття депутатської недоторканності.

Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 6-10 вересня, 71% українців задоволений діяльністю президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляють на сайті «Рейтингу».

Про протилежну думку щодо роботи президента заявили 11% опитаних респондентів, 18% не змогли сформувати своє ставлення до Зеленського.

Загалом 55% респондентів вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 18% - у неправильному і 26% не визначились у цьому питанні.

Оптимістичнішим у цьому питанні виявилося молоде населення і виборці «Слуги народу». Більше песимізму спостерігають серед старших прихильників партій Порошенка «Європейська Солідарність» і ОПЗЖ.

Уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука позитивно оцінили 29% українців, 11% - негативно, а дві третини поки що не змогли оцінити його роботу. У той самий час роботою нової Верховної Ради задоволені 39% респондентів, не задоволені 16%. Не змогли оцінити 45%.

Більшість опитаних (понад 90%) підтримують дострокове припинення повноважень нардепів за кнопкодавство і прогули, зменшення кількості депутатів з 450 до 300, а також зняття депутатської недоторканності.

Понад 70% респондентів також підтримують надання законодавчої ініціативи народу, розширення повноважень президента під час призначення керівників НАБУ і САП. Крім того, 70% підтримують ідею збільшення повноважень омбудсменів.

Опитування проводили за вибірковою сукупністю серед 2500 респондентів за допомогою особистого інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження не більш ніж 2,0%.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, проведеним берлінським Центром східноєвропейських і міжнародних досліджень у лютому-березні цього року - більшість жителів Донбасу вважають "ДНР" і "ЛНР" частиною України. Зокрема, 54,5% респондентів із самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" вважають ці території частиною України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram