ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області затримали водія "ЛНР", який хотів відкрити візу в Балтику і почати життя "з чистого аркуша"

Чоловік прямував до Харкова.

У Луганській області затримали водія "ЛНР", який хотів відкрити візу в Балтику і почати життя "з чистого аркуша"
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У Луганській області правоохоронці затримали колишнього бойовика "ЛНР", який прямував до Харкова.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Зазначають, що під час перевірки документів у пасажирів автобуса поліцейські виявили 35-річного жителя м. Хрустальний (колишній Красний Луч), який, за оперативною інформацією, значився як учасник незаконного збройного формування так званої "ЛНР".

"Чоловік прямував до Харкова, щоб відкрити візу в Балтику і почати життя "з чистого аркуша", - зазначили в поліції.

Затриманий розповів оперативникам, що наприкінці листопада 2014 року вступив до лав 4-ї окремої мотострілецької бригади "народної міліції" ЛНР ", де працював водієм. У його обов'язки входило переганяння військової техніки з території РФ на тимчасово окуповану територію Луганської області.

За свою "службу" чоловік спочатку отримував зарплату в розмірі $300, а згодом 15 тис. російських рублів. Він розповів, що через погане ставлення командирів до підлеглих покинув лави бойовиків.

Наразі проти затриманого порушено кримінальну провадження за ст. 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у вересні Артемівський міський суд Донецької області вдруге засудив до 15 років в'язниці танкіста батальйону терористів "Август", громадянина РФ Руслана Гаджієва, який воював за "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram