ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ОРДЛО продовжують мінувати "сіру зону", - ІнформНапалм

Бойовики прокладають нові траншеї і укріплюються навколо кунга в Станиці Луганській.

Бойовики ОРДЛО продовжують мінувати "сіру зону", - ІнформНапалм
Фото: EPA/UPG

Відповідно до звітів СММ ОБСЄ, російсько-окупаційні війська на Донбасі продовжують мінувати окуповані території і "сіру" зону в той час, як українська сторона розміновує підконтрольні уряду території. Про це повідомляє організація InformNapalm за результатами аналізу звітів місії.

СММ зафіксувала 132 протитанкові міни на території зруйнованого Міжнародного аеропорту в Донецьку, міни на дорозі на схід від н п. Нова Мар'ївка, міни на північ від блокпоста збройних формувань у районі Золотого, протитанкові міни (TM-62) на узбіччі дороги біля блокпоста збройних формувань на північній околиці н. п. Докучаєвськ, протитанкові міни орієнтовно за 2 км на північний захід від н. п. Нижнє Лозове, протитанкові міни поперек автодороги на схід і північний схід від н. п. Весела Гора.

Бойовики продовжують формувати нові траншеї в полях на захід і південний захід від населеного пункту Калинове-Борщувате. Збройні формування окупаційних російських військ облаштовують нове укріплення у Станиці Луганській. Місія ОБСЄ зазначила, що синій кунг з написом ЦСКК, доставлений 25 серпня до мосту, обклали мішками з піском.

За інформацією InformNapalm, за останній тиждень на лінії зіткнення на непідконтрольній уряду території Місія ОСБЕ фіксувала один зенітний ракетний комплекс (9К33 "Оса"), 22 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) біля населеного пункту Кришталевий, один танк (імовірно, T-64) поблизу населеного пункту Новогригорівка, два міномети (2Б11 "Сани", 120 мм) і 30 ящиків для боєприпасів у траншеї на північний схід від населеного пункту Сентянівка (27 серпня).

В "Інфонапалмі" відзначають, що в звітах ОБСЄ скоротився обсяг інформації про порушення на непідконтрольній території, у звітах більше уваги приділяється діям українських військових. Це пов'язують з тим, що серед спостерігачів немає жодного представника України, тоді як Росія представлена 35 спостерігачами.

Нагадаємо, минулого тижня спостерігачі ОБСЄ давали особам у цивільному і бойовикам можливість спостерігати за монітором безпілотника, що патрулював позиції української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram