ГоловнаСуспільствоЖиття

Едему Бекірову зробили важку операцію, - Денісова

Усі звільнені з РФ українські політв'язні продовжують отримувати необхідну медичну допомогу.

Едему Бекірову зробили важку операцію, - Денісова
Фото: Эскендер Ганиев

Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова заявила, що тяжкохворого кримськотатарському активісту Едему Бекірову у вівторок зробили серйозну операцію. Про це Денісова розповіла сьогодні вдень в ефірі телеканалу "Прямий, передає "Інтерфакс-Україна". 

За її словами, всі звільнені з РФ українські політв'язні продовжують отримувати необхідну медичну допомогу.

"Сьогодні зробили важку операцію Бекірову. Приблизно годину тому вона завершилася, і ми молимося, щоб він одужав", - підкреслила омбудсмен.

Інший звільнений з Росії український політв'язень, журналіст "Укрінформу" Роман Сущенко на цей момент проходить медичне обстеження.

Олег Сенцов пройшов обстеження, проте відмовився від медичної допомоги, зазначивши, що він здоровий і хоче, щоб у лікарні полікували його маму. "І так зробили: його мама зараз перебуває в "Феофанії", - додала Денісова.

Вона зазначила, що звільнені військові моряки теж ще перебувають у військовому госпіталі, де проходять медобстеження.

Нагадаємо, українська сторона дуже часто акцентувала увагу на стані здоров'я Едема Бекірова, коли він був у в'язниці в РФ. 11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести Бекірова в лікарню, але окупанти обмежилися переведенням його до медчастини СІЗО.

16 серпня повідомляли, що Бекіров не зміг узяти участь у засіданні окупаційного верховного суду Криму через сильні болі в спині.

Після цього його двічі вивозили в сімферопольську лікарню на медобстеження. У нього 1 група інвалідності і кілька хронічних недуг. Він потребує цілодобової медичної допомоги.

Учора, 9 вересня, повідомляли, що одним зі звільнених полонених, кому потрібне окреме лікування, є Станіслав Клих. Його вже направили в спеціалізоване відділення військового госпіталю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram