ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа торфовищ під Харковом дісталася до військового полігону, - Міноборони

Загрози життю людей наразі немає.

На загальновійськовому полігоні в Харківській області виникла пожежа. Міністерство оборони України стверджує, що загрози для життя людей немає, тоді як місцеві жителі повідомляють про поодинокі вибухи.

Фото: Чугуївська міськрада

"Через суху та спекотну погоду, яка впродовж кількох останніх тижнів спостерігається в Харківській області, на окремих ділянках загальновійськового полігону біля селища Клугино-Башкирівка в Чугуївському районі сталося самозаймання торфовищ. Це провокує розвиток низової пожежі, такого як: горіння трави, листя або коренів дерев", - сказано в повідомленні Міноборони.

Ситуацію контролюють чергові пожежні розрахунки, до гасіння залучено близько 50 рятувальників і 7 одиниць техніки. Інженерно-саперні підрозділи обстежують місцевість на можливу наявність небезпечних предметів і облаштовують шляхи для підходу пожежних машин.

Фото: Чугуївська міськрада

Міноборони заявляє, що на території цього полігону немає складів або сховищ, що містять вибухонебезпечні предмети і речовини.

"Загрози життю військовослужбовців і цивільних осіб немає, ситуація контрольована", - повідомили у відомстві.

Місцеве видання "Харків Тудей" повідомляє, що напередодні в зоні пожежі вибухнули три боєприпаси, сьогодні рятувальники знешкодили ще 10 снарядів.

"Через наявність боєприпасів неможливо розгорнути більш масштабні роботи з ліквідації тління торфу. Дим застилає околиці Чугуєва, Вільшанки, запах гару вечорами чують навіть жителі околиць Харкова - Східного і району ХТЗ", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, восени минулого року пожежу на території військового арсеналу біля Ічні ліквідували впродовж доби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram