ГоловнаСуспільствоПодії

Потерпілим під час обвалу будинку в Дрогобичі виділили 1,3 млн гривень

Сім'ї загиблих отримають по 100 тис. гривень.

Потерпілим під час обвалу будинку в Дрогобичі виділили 1,3 млн гривень
Пошук живих на місці обвалу в Дрогобичі
Фото: lv.npu.gov.ua

З резервного фонду бюджету Львівської області для потерпілих в результаті обвалення будинку в Дрогобичі виділили 1,3 млн гривень.

Відповідне розпорядження підписав голова Львівської ОДА Маркіян Мальський, повідомляється на сайті Дрогобицької міської ради.

"Кошти будуть спрямовані на забезпечення високоспеціалізованої медичної допомоги постраждалим, надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих та сім'ям травмованих в результаті руйнування частини житлового будинку в Дрогобичі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що постраждалі, які отримали травми легкого та середнього ступеня тяжкості отримають по 50 тис. гривень; постраждалі, які отримали травми важкого ступеня тяжкості - по 75 тис. гривень; сім'ї загиблих - по 100 тис. гривень.

Крім того, з міського бюджету Дрогобича постраждалим також виділили 115 тис. гривень.

Нагадаємо, обвал будинку у Дрогобичі стався вночі 28 серпня на вул. Грушевського, 101. У результаті обвалення загинули вісім осіб.

Було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. В порядку ст.208 КПК України 28 серпня поліцейські затримали двох працівників комунального підприємства - 57-річного місцевого жителя та 60-річну жительку міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram