ГоловнаСуспільствоЖиття

Лікар "Феофанії" розповів про стан звільнених українців

Ніхто з колишніх бранців Кремля не вимагає інтенсивної терапії.

Лікар "Феофанії" розповів про стан звільнених українців
Фото: KP.UA

У "Феофанії" розповіли, що всім 35 звільненим з російського полону українцям вже поставили діагнози. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

За словами заступника головного лікаря Андрія Строканя, для кожного потрібне індивідуальне лікування. Однак ніхто з них не вимагає інтенсивної терапії.

Лікар розповів, що колишнім бранцям потрібне перш за все фізичне лікування, а також спокій, щоб психологічно відійти від пережитого. За словами медика, всі вони налаштовані позитивно.

"Дуже сподобався один пацієнт. Він дуже вдячний, що на цю мить вже в Україні і за допомогу, яку йому надали. Всі пацієнти без винятку, навіть ті, які зараз не хочуть проходити, а хочуть побути з родичами, всі вони погоджуються на те, що найближчим часом будуть обстежені. Найближчий період - це понеділок", - розповів лікар.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною і Росією за формулою 35 на 35. З російського полону повернулися 11 політв'язнів і 24 захоплених моряки. Деякі з них перебували в Росії з 2014 року.

Як повідомлялося, їм належить пройти реабілітацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram