ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Українські військовослужбовці не постраждали.

З початку доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

Незаконні збройні формування дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті українські військовослужбовці не постраждали.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Протягом поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці дев'ять разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї. Крім того, застосовував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю... За минулу добу втрат унаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було", - йдеться у вечірньому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано чотири обстріли позицій ЗСУ: поблизу Лебединського з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; неподалік Старогнатівки з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Талаківки зі стрілецької зброї; неподалік Новотроїцька з автоматичного гранатомета і великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики здійснили п'ять обстрілів: у районі Новгородського з міномета калібру 82 мм, поблизу Південного у напрямку "Шахта ім.Гагаріна" з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм; неподалік Шумів у напрямку Горлівки з артилерійських систем калібру 122 мм; поблизу Майорського з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; неподалік Новотошківського з гранатометів різних систем.

"Підрозділи об'єднаних сил дотримуються умови припинення вогню і перебувають напоготові до будь-яких підступних і провокаційних дій супротивника", - підсумували в штабі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 6 вересня, бойовики відкривали вогонь 11 разів. Утрат серед ЗСУ не було.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram