ГоловнаСуспільствоЖиття

Дарницький суд стягнув з громадських активістів близько 196 тис. гривень за знесений паркан

Підрядник "Азур-груп" виграв суд проти захисників озера з каченятами.

Дарницький суд стягнув з громадських активістів близько 196 тис. гривень за знесений паркан
Фото: www.facebook.com/bulavskaja

Дарницький районний суд Києва оштрафував громадських активістів, які виступали проти забудови озера на проспекті Григоренка, близько 196 тис. грн на користь забудовника. Про це повідомили самі активісти.

Суд задовольнив вимогу підрядника «Азур-груп» до активістів. Третьою стороною у справі виступило КП «Житлоінвестбуд-УКБ», директором якого раніше був В'ячеслав Непоп (зараз обіймає посаду заступника голови КМДА). Якщо рішення набуде чинності, то активіст Сергій Миронюк повинен буде заплатити 100 тис. грн, активісти Сергій Куценко, Вікторія Бегаль, Тамара Харчілава - по 31 927 грн.

Збиток, який вимагає відшкодувати «Азур-груп», було завдано під час сутичок з активістами в 2016 році – захисники озера знесли будівельний паркан.

На думку учасниці подій на озері Качиному Ніни Миронюк, суд стягнув компенсацію з людей, які не мають стосунку до зіткнень на озері.

"Як свідок подій трирічної давності, ще раз хочу звернути увагу, що ні Куценка Сергія, ні Тамари Харчілави, ні Вікторії Бегаль взагалі не було біля Качиного під час знесення огорожі, за яку забудовники хочуть отримати гроші. Сергій Миронюк в тому дійстві участі теж не брав, чого є купа свідків", - написала Миронюк.

Земельна ділянка, на якій відбулося протистояння, була виділена Київрадою в кінці 2014 року. А навесні 2015 почалися підготовчі роботи. За проєктом на місці озера повинні побудувати багатоповерховий житловий будинок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram