ГоловнаСуспільствоЖиття

Служба виконання покарань пояснила, чому Зайцеву направили в Покровський центр

Помилки під час розподілу засудженої не було.

Служба виконання покарань пояснила, чому Зайцеву направили в Покровський центр
Елена Зайцева
Фото: sq.com.ua

Засуджена у справі про ДТП з 6 загиблими в Харкові Олена Зайцева відбуває покарання у виправному центрі №79, а не в колонії, тому що це єдиний заклад для жінок з першою судимістю за злочини вчинені з необережності. Таку заяву сьогодні оприлюднила Державна кримінально-виконавча служба.

"Адміністрація ДКВС спростовує поширену деякими ЗМІ інформацію про направлення засудженої Зайцевої О.А. до установи виконання покарань з привілейованими умовами утримання", - сказано в повідомленні.

Тюремники пояснили, що Зайцеву засудили за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху), що є злочином вчиненим з необережності. Згідно з порядком, за яким засудженим визначають вид установи для відбування покарань, Зайцева могла потрапити тільки в цей виправний центр, оскільки інших подібних закладів для жінок в Україні немає.

Нагадаємо, раніше адвокат потерпілих Лариса Матвєєва пояснила, що виправні центри, відповідно до закону, обмежують свободу щодо осіб, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості, тоді як Зайцева і другий учасник ДТП Геннадій Дронов були засуджені за тяжкий злочин і саме до позбавлення волі (тобто ізоляції) на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram