ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київпастранс" ліквідує посаду кондуктора з 1 листопада

У декого буде можливість стати контролером.

"Київпастранс" ліквідує посаду кондуктора з 1 листопада
Фото: kp.ua

Підприємство “Київпастранс” скоротить посади кондукторів з 1 листопада, оскільки переходить на Е-квиток. Про це повідомляє видання КиївВлада, яке направило відповідний інформаційний запит у "Київпастранс".

Наказ про скорочення всіх посад контролерів-касирів (кондукторів) датовано 15 серпня 2019 року. Згідно з документом, посади кондукторів у фактичній кількості 1088 осіб (за штатним розкладом повинно було бути 1767 осіб) скоротять з 1 листопада 2019 року.

У "Київпастрансі" повідомили, що співробітників попередили про звільнення в установленому законодавством порядку, крім того, їм повинні виплатити вихідну допомогу. Незважаючи на це, не всі кондуктори повністю покинуть "Київпастранс", у декого буде можливість зайняти інші вакантні посади, зокрема стати контролером.

Видання також підкреслило, що поступове скорочення посад кондукторів відбувалося останні три роки. На початок 2017 року в "Київпастрансі" працювало близько 1250 кондукторів, на початок 2018 року - 1123, а на 1 липня цього року - вже 1088.

Нагадаємо, в Києві з 1 листопада планують припинити продаж паперових квитків у наземному транспорті, в метрополітені - жетонів і зелених безконтактних карт. Окрім того, повідомляли, що зараз тривають переговори з приватними перевізниками, які працюють на маршрутах столиці, щодо їх залучення до проєкту електронного квитка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram