ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві біля ВДНГ виклали пішохідний перехід LED-бруківкою

Роботу першого світлодіодного пішохідного переходу можна побачити на перехресті вулиці Васильківської з проспектом Глушкова.

У Києві біля ВДНГ виклали пішохідний перехід LED-бруківкою
Пешеходный переход с LED-брусчаткой
Фото: facebook.com/kyivtrafficmanagement

У Голосіївському районі Києва біля ВДНГ реалізували пілотний проєкт з облаштування регульованого пішохідного переходу додатковою світловою індикацією "Smart Crosswalk".

Про це повідомляє КП "Центр організації дорожнього руху" у фейсбуці.

"Ви можете побачити роботу першого в Києві світлодіодного пішохідного переходу в темний час доби на перехресті вулиці Васильківської з проспектом Академіка Глушкова", - йдеться в повідомленні.

Перехід викладено LED-бруківкою, яка за товщини 60 мм витримує вагові навантаження 2,5 тонни (її міцність відповідає високоміцному бетону), стійка до зношування, впливу води, вологи, льоду, хімічних сполук і солей, легко очищається від забруднень. Також LED-бруківка стійка до сонячного випромінювання, її робоча температура від -40˚C до +60˚C.

Фото: facebook.com/kyivtrafficmanagement

Проєкт реалізовано без залучення бюджетних коштів. Ініціаторами виступили ТОВ "Енерго Тренд" (ТМ "Івелсі" - розробник технології "LED-бруківки") і ГО "Фонд розвитку міст".

Нагадаємо, "Укравтодор" найближчим часом встановить на дорозі М-06 біля Києва два перші комплекси автоматичного зважування під час руху (Weight-in-Motion).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram