ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі зросло до 21, один боєць загинув і одного поранено

Бойовики обстрілювали позиції ЗСУ з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Число обстрілів на Донбасі зросло до 21, один боєць загинув і одного поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті обстрілу загинув військовослужбовець Збройних сил України, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

Бойовики обстрілювали позиції підрозділів ООС із забороненого Мінськими угодами озброєння, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 16 обстрілів позицій ООС: двічі неподалік Талаківки; поблизу Новогнатівки; тричі неподалік Водяного; тричі поблизу Лебединського; двічі неподалік Новотроїцького; поблизу Верхньоторецького; двічі неподалік Авдіївки; неподалік Павлополя і поблизу Піщевика.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики здійснили п'ять обстрілів: у районі Зайцевого - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; біля Південного - з артилерійських систем калібру 122 мм, з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі Золотого - зі станкового протитанкового гранатомета, двічі неподалік Новгородського - з мінометів калібру 120 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї.

Від початку зафіксовано два обстріли - неподалік Павлополя зі стрілецької зброї і біля Водяного - з мінометів калібру 82 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram