ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура оскаржить виправдання "беркутівця", якого звинувачували в тортурах активістів Майдану

Керівник групи прокурорів вважає, що під час розгляду справи суддя вийшла за межі процесуальної ролі.

Прокуратура оскаржить виправдання "беркутівця", якого звинувачували в тортурах активістів Майдану
Андрей Хандрыкин
Фото: https://telegraf.com.ua

Прокуратура оскаржить рішення суду щодо виправдання колишнього "беркутівця" Андрія Хандрикіна, якого звинувачували в тортурах активістів під час Революції Гідності. Про це повідомив керівник групи прокурорів Валерій Смирнов, передає "Громадське".

За словами Смирнова, прокуратура збирається оскаржити рішення Дніпровського районного суду Києва, яким обвинувачений в тортурах активістів на колонаді стадіону "Динамо" "ексберкутівець" Хандрикін був виправданий.

"Ми однозначно звернемося в апеляцію, де буде професійна колегія суддів, яка - я обґрунтовано сподіваюся - прийме справедливе рішення", - заявив прокурор.

Він додав, що під час розгляду справи суддя вийшла за межі своєї процесуальної ролі, коли не надала стороні обвинувачення право реплік під час дебатів.

"У нас були конкретні обґрунтовані доводи, які спростовують доводи захисника Хандрікіна, Валентина Рибіна, про неналежність доказів і не доведеності вини обвинуваченого. Однак чомусь суддя не надала нам права спростувати позицію захисту під час дебатів. Наші процесуальні права були порушені, і це також ми будемо вказувати в нашій апеляційній скарзі. На подачу апеляції у нас є місяць", - пояснив Смирнов.

Нагадаємо, Дніпровський районний суд Києва 30 серпня виправдав колишнього беркутівця Андрія Хандрикіна, якого звинувачували у побитті і тортурах активістів Євромайдану.

Хандрикін звинувачувався за ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу (катування за попередньою змовою групою осіб.

Епізод, який розслідував суд, стосується подій біля стадіону імені Лобановського ("Динамо") 20 січня 2014 року. Тоді співробітники "Беркута" скинули з колони стадіону і побили двох активістів - Владислава Ціліцького і Михайла Нискогуза. Згідно з матеріалами справи, 23-річного Ціліцького побили до втрати свідомості, а 17-річного Нискогуза роздягли догола на морозі і всадили йому ніж у стегно.

Обвинуваченого на судовому засіданні не було. Зараз Хандрикін є співробітником харківської поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram