ГоловнаСуспільствоПодії

Контрабандист із Закарпаття намагався залетіти до Словаччини на саморобному літальному апараті

Пілота затримали словацькі прикордонники.

За декілька кілометрів від українсько-словацького кордону поблизу словацького міста Собранце місцеві прикордонники виявили обладнаний для незаконного переміщення контрабандних товарів малий літальний апарат і затримали його пілота-українця.

Фото: dpsu.gov.ua

Про це інформує пресслужба Держприкордонслужби України.

"За інформацією та орієнтирами, наданими військовослужбовцями відділу Ужгород співробітникам словацької прикордонної поліції, вдалося знайти місце посадки літального апарату. У районі Собранце, за кілька кілометрів від українсько-словацького кордону, вони виявили мотопаратрайк, обладнаний для незаконного переміщення контрабандних товарів. Керував літальним апаратом громадянин України, який і був затриманий", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українські прикордонники під час патрулювання держкордону почули шум двигуна. Політ невідомого пристрою також зафіксували тепловізійні комплекси. Не маючи технічних можливостей перешкодити руху літального апарату, українські прикордонники почали пошуки місця зльоту і ймовірних спільників правопорушника. Також правоохоронці одразу повідомили про виявлений апарат словацьким колегам.

Нагадаємо, в травні на українсько-румунському кордоні виявили розбитий вертоліт і тіло пілота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram