ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівська область виділить по 100 тис. гривень сім'ям загиблих через обвал будинку в Дрогобичі

Фінансову допомогу також нададуть тим, хто постраждав у результаті обвалу.

Львівська область виділить по 100 тис. гривень сім'ям загиблих через обвал будинку в Дрогобичі
Фото: ГосЧС

Львівська обласна державна адміністрація вирішила виділити по 100 тис. гривень сім'ям загиблих в результаті обвалу будинку в Дрогобичі. Про це повідомляється в облдержадміністрації.

"Рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сім'ї загиблих і потерпілі під час обвалу будинку в Дрогобичі отримають фінансову допомогу з обласного бюджету", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що сім'ям загиблих виплатять по 100 тис. гривень, постраждалим особам, які перебувають у медичних установах з важкими тілесними ушкодженням, - по 75 тис. гривень, з легкими тілесними ушкодженнями - по 50 тис. гривень.

Постраждалі забезпечені всією необхідною медичною допомогою.

Крім цього, рішенням адміністрації також буде виділено 125 тис. гривень для забезпечення постраждалих медичною допомогою.

Нагадаємо, обвал будинку у Дрогобичі стався вночі 28 серпня на вул. Грушевського, 101. Відразу повідомлялося про двох загиблих і сімох постраждалих, серед яких - шестирічний хлопчик, двоє дівчаток у віці 9 і 12 років, 17-річна дівчина, 19-річний хлопець, а також дві жінки у віці 39 і 41 року. Пізніше стався новий обвал - впала верхня плита, яка нависала над руїною.

За фактом обвалення будинку відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.367 (службове недбалість) Кримінального кодексу України. В порядку ст.208 КПК України 28 серпня поліцейські затримали двох працівників комунального підприємства - 57-річного місцевого жителя та 60-річну жительку міста.

Президент Володимир Зеленський прокоментував обвалення житлового будинку в Дрогобичі і в зв'язку з цим анонсував аудит всіх житлових будинків України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram