ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗМІ повідомили про повернення до Києва захоплених Росією полонених українських моряків

СБУ цю інформацію спростовує.

ЗМІ повідомили про повернення до Києва захоплених Росією полонених українських моряків
Фото: EPA/UPG

Захоплені Росією в Керченській протоці українські моряки прибули до Києва в рамках українсько-російського обміну полоненими.

Про це "Крим.Реалії" повідомили родичі одного з моряків.

"Ми отримали таку інформацію і терміново виїхали до Києва", - розповів співрозмовник, зазначивши, що зустріч в аеропорту не запланована. Підтвердження цієї інформації з інших джерел поки що немає.

Раніше головний редактор "Эха Москвы" Олексій Венедиктов повідомив, що літак зі звільненими українцями рано-вранці в п'ятницю повинен прилетіти в Київ.

"О 5-й ранку літак зі звільненими українцями, включаючи Сенцова і моряків, повинен приземлитися в Києві", - написав він у своєму телеграм-каналі.

Новопризначений генеральний прокурор України Руслан Рябошапка також уночі заявив, що між Україною і Росією почався обмін полоненими.

Прессекретар Служби безпеки Олена Гітлянська заявила, що ця інформація - фейк. За її словами, переговори про обмін полоненими ще тривають. Про це вона сказала кореспонденту LB.ua в аеропорту "Жуляни", де зібралися журналісти, щоб зустріти полонених.

Фото: Діана Буцко

Нагадаємо, напередодні заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Ахтем Чийгоз повідомив, що прибуття утримуваних у РФ політв'язнів очікують цієї п'ятниці, 30 серпня.

Останнім часом російські та українські ЗМІ активно обговорюють тему можливого обміну в'язнями між Україною і Росією. 21 серпня російські ЗМІ також повідомляли про можливу видачу Україні п'ятьох політв'язнів, а в московському СІЗО "Лефортово" підтвердили, що політв'язнів Балуха, Карпюка, Клиха, Кольченка і Сущенка перевезли до них. Сьогодні також з'явилася інформація, що Сенцова теж перевезли в СІЗО Москви. Адвокат режисера цієї інформації не підтвердив. Однак мати Сенцова Людмила повідомила, що "Олег уперше за довгий час не подзвонив їй", хоча раніше завжди зв'язувався з нею наприкінці місяця.

28 серпня керівника "РИА Новости Україна" Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, випустили з-під варти під особисте зобов'язання. Пізніше стало відомо, що його звільнення свідбулося в рамках підготовки до обміну "35 на 35" і за згодою самого Вишинського.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram