ГоловнаСуспільствоВійна

Бійці "Азова" на Світлодарській дузі знищили чотирьох бойовиків, одного узяли в полон (оновлено)

Ворожа ДРГ вийшла в сіру зону, щоб зірвати перемир'я і звинуватити в цьому українську сторону.

Бійці "Азова" на Світлодарській дузі знищили чотирьох бойовиків, одного узяли в полон (оновлено)
Фото: milnavigator.tv

Бійці полку "Азов" знешкодили ворожу диверсійну групу на Світлодарській дузі. В ніч на 29 серпня вони знищили чотирьох бойовиків, ще одного узяли в полон.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у facebook.

"Під час зміни особового складу супротивника на посаді бійцями "Азова" була помічена група найманців, яка рухалася сірою зоною і намагалася проникнути на наші позиції, тим самим порушуючи Мінські домовленості. Ворожа ДРГ була виявлена групою розвідки полку "Азов", яка несла чергування на спостережному посту", - йдеться в повідомленні.

В результаті короткочасного бою четверо окупантів були знищені, один - поранений і взятий в полон разом зі зброєю та іншими речами. Бойовику було надано першу медичну та спеціалізовану допомогу.

"Під час спілкування він розповів, що група вийшла в сіру зону з метою диверсійних дій, щоб зірвати перемир'я і звинуватити в цьому українську сторону", - зазначають у штабі ООС.

Оновлення. "Азов" показав захопленого єфрейтора 3-ї бригади ЗС РФ Попова.

За інформацією пресслужби "Азова", бойовик розповів, що служить у 2-му взводі 2-ї роти 1-го батальйону третьої бригади "ДНР". Сам він - уродженець української Горлівки, як і більшість особового складу бригади. Неодноразово намагався покинути місце служби, проте його тримали там насильно.

Фото: azov.org.ua

На передову, як свідчить полонений, найманців відправляють як покарання. Командування батальйону, за словами найманця, становлять російські офіцери. Також стало відомо, що в бойових підрозділах псевдореспублік некомплект - у більшості підрозділів служить не більш ніж третя частина від особового складу. Казарми для розміщення бойовиків розташовані в житлових приміщеннях місцевого населення українських населених пунктів, захоплених окупантами.

Фото: azov.org.ua

Бойова техніка, зокрема танки, які повинні перебувати в зоні відведення згідно з мінськими домовленостями, розміщені на території цивільних об'єктів.

За інформацією найманця, російський куратор його бригади проживає в колишньому управлінні УБОЗ Горлівки.

"Ця та багато іншої інформації, яку азовцям здав полонений ворог, ще раз підтверджує наявність на окупованих територіях російських солдатів, які, як і раніше, не мають жодних намірів виконувати будь-які мирні домовленості", - наголошується в повідомленні "Азова".

Раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі 9 разів обстріляли позиції українських військових з початку доби.

Про втрати серед українських військових не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram