ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві не будуть забороняти невакцинованим дітям відвідувати школи

У разі погіршення ситуації із захворюваністю дітей забезпечать правом на дистанційну освіту.

У Києві не будуть забороняти невакцинованим дітям відвідувати школи
Фото: Depositphotos/kerkezz

У Києві невакцинованим дітям не заборонятимуть відвідувати установи освіти.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський, передає "Інтерфакс-Україна".

"2 вересня розпочнеться новий навчальний рік, і заборони невакцинованим дітям відвідувати установи освіти не буде... Заборонити дітям відвідувати установи освіти ми не можемо", - сказав він на брифінгу про підготовку до нового навчального року.

Мондрієвський зазначив, що в разі низького рівня вакцинації та погіршення статистичних даних про наявність захворювань влада Києва буде змушена обмежувати невакцинованих дітей у відвідуванні закладів освіти та забезпечувати їх правом на дистанційну освіту.

У той самий час він підкреслив, що влада міста спільно з медиками повинна працювати над тим, щоб вакцинація дітей проходила на належному рівні. У зв'язку із чим профільна комісія КМДА винесла рішення доручити департаментам освіти і медицини відпрацювати комунікаційну форму інформування киян про необхідність вакцинації.

Серед іншого Мондрієвський зазначив, що заклади освіти не мають права і можливості перевіряти достовірність довідок про вакцинацію дітей, які надають батьки.

Нагадаємо, наприкінці травня Верховний Суд прийняв рішення на користь обов'язкової вакцинації. 14 серпня Міністерство охорони здоров'я і Міносвіти і науки підтвердили заборону на відвідування шкіл і дитсадків дітьми, які не були вакциновані згідно з національним календарем щеплень.

У МОЗ підкреслили, що в умовах спалаху кору і перед загрозою спалаху дифтерії невакциновані члени колективу можуть становити небезпеку не тільки для інших дітей, а й їхніх сімей і вчителів.

22 серпня антивакцинальники вийшли на мітинг до Офісу президента Володимира Зеленського. Вони заявили, що заборона суперечить їхньому праву вільного вибору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram