ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У США зафіксували першу смерть, яку пов'язують з використанням електронних сигарет

МОЗ України має намір на законодавчому рівні ввести поняття електронних сигарет.

У США зафіксували першу смерть, яку пов'язують з використанням електронних сигарет
Фото: kabar.kg

У штаті Іллінойс, США, зафіксована перша смерть від хвороби легенів у чоловіка, який використовував електронні сигарети.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Пацієнт помер внаслідок розвитку серйозної респіраторної хвороби, яку пов'язують саме з використанням електронних пристроїв. Повідомляється, що протягом 2 місяців (з кінця червня до кінця серпня) в США зафіксовано близько 193 схожих випадків такого захворювання в 22 штатах. Зараз йде розслідування причин всіх випадків.

У всіх хворих був кашель, задишка, втома і навіть діарея і блювота. У деяких найважчих пацієнтів виявили пошкодження легенів.

"Потенційну загрозу бачать в речовинах, що входять до складу рідин для заправки вейпів та інших електронних пристроїв для куріння. Є багато різновидів цих пристроїв і рідин, що мають велику кількість компонентів. Деякі з них можуть бути безпечними, деякі - ні. Що саме вдихає людина під час куріння електронного пристрою або вейпа - невідомо", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що МОЗ України має намір на законодавчому рівні ввести поняття електронних сигарет, регулювати зміст ароматизаторів і обмежити продаж тютюну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram