ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Прихильники Філарета зірвали розгляд позову УПЦ КП проти Мінкультури

Засідання перенесли на 11 вересня.

Прихильники Філарета зірвали розгляд позову УПЦ КП проти Мінкультури
Фото: facebook.com/ua.pershyi.news

Сьогодні, 27 серпня, Окружний адміністративний суд Києва розпочав засідання за позовом Української православної церкви Київського патріархату до Міністерства культури про скасування наказу про її ліквідацію, проте мусив перенести слухання на 11 вересня через порушення правопорядку.

Про це повідомляють на сайті ОАСК.

Зазначають, що один із слухачів, незважаючи на зауваження, систематично порушував порядок, а інші присутні підтримали його. Як передає UA:Перший, прихильники УПЦ КП почали кричати "Ганьба" і вимагати відновити свій патріархат.

"З огляду на те, що при розгляді цієїї справи в залі перебувало понад 50 вільних слухачів, які висловлювали підтримку цій особі, слухати справу було неможливо і суддею було оголошено перерву до 11 вересня", - повідомили в ОАСК.

Фото: facebook.com/ua.pershyi.news

Після перенесення засідання вільні слухачі викликали слідчо-оперативну групу для фіксації заяви про злочин і заблокували зал судових засідань. У зв'язку із цим секретаріат суду мусив перенести кілька судових засідань в інших справах.

"Через події, які мали місце 27 серпня під час розгляду справи за позовом УПЦ КП. суддя зобов'язаний звернутися до Вищої ради правосуддя з повідомлення про втручання в діяльність зі здійснення правосуддя", - заявили в ОАСК.

Фото: facebook.com/ua.pershyi.news

Нагадаємо, 20 червня "собор" УПЦ КП, скликаний почесним Патріархом Православної церкви України Філаретом, скасував рішення про розпуск Київського патріархату і відмовився від Томосу про автокефалію. Після цього Православна церква України відібрала у Філарета Київську патріархію.

2 липня УПЦ КП звернулася в ОАСК з проханням скасувати ліквідацію патріархату. Уся УПЦ КП, як і вся Українська автокефальна православна церква, 15 грудня 2018 року об'єдналася в помісну Православну церкву України. Відповідно, рішення, розпорядження чи інші документи, видані від імені Київського патріархату або її статутних органів після реєстрації Київської митрополії ПЦУ 30 січня 2019 року, не мають канонічної та юридичної сили і не підлягають виконанню. Однак синод ПЦУ не зміг переконати Філарета в тому, що Київського патріархату більше немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram